fallback

След като лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема за увеличеното присъствие на НАТО в Черно море и охраната на въздушното ни пространство, коментар направи и държавният глава Румен Радев.

Oще по темата

Късно вечерта той изрази позицията си по темата в пост във Facebook и заяви, че с наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема "Сигурност".

В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море. Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето и изпратено в НАТО през февруари 2016 г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение, пише в публикацията на президента.

"Като главнокомандващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти", категоричен е Радев.

Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през юли 2016г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно, от години и никой не ги е "допускал" или забранявал, още по-малко български политик. Те не съдържат заплаха за "лодките, платноходките и туризма", пише още в публикацията.

Нека всички политически сили, ангажирани с предстоящата предизборна кампания, да знаят, че темата "Сигурност" не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност, призовава накрая държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Gas radio

преди 7 години

Poiasnenie na detailite po neustoikite pri neplastane da ima prozrachno...ili Radev pravi barter niakoia ot saprugite si??Stot i Potroshenkov otkaza demonstrativno plastaneto .....Da n ostanem bez ostrov Boll shevica?

112

браво на Президента

преди 7 години

Румбата Радев е възпитаник и генерал от НАТО и иска съвместни учения и мероприятия със съюзниците от Алианса а таварищките Нинова и Йотова нямат нищо против за разлика от рублофилчетата *** дето никой не ги брои за живи

111

Шоп

преди 7 години

НАТО просто ще държи отцепление, докато ВСУ кърти лугандонските терористи.А *** вече заяви, че проблемът си е вътрешен за Украйна и тя не е страна в конфликта. Този път ако стрелят през границата, Украйна ще им отвърне.

fallback