Снимка: архив Булфото
fallback

Без Реформаторския блок не може да има дясно правителство.  Това предупреди лидерката на ДБГ, един от лидерите на РБ Меглена Кунева.

Реформаторите са на ръба на 4-процентната бариера за влизане в парламента, стана ясно от последния сондаж на "Галъп". По-ранни социологически проучвания пък показваха, че РБ няма да влезе в следващото Народно събрание.

Днес Кунева не пожела да отвърне на някогашния си партньор Радан Кънев, че . Реформаторският блок е "килерът на ГЕРБ”.

Oще по темата

"Разговорът през обиди не е моят спорт”, каза тя пред bTV.

Кунева обясни, че не е изключено Реформаторите да бъдат конкурент на ГЕРБ, ако така се развият нещата. Възможно било обаче и да са партньор, а и коректив.

"Ще бъдем конкурент на ГЕРБ до момента, в който приключим този изборен цикъл. Ако има основание, ще си партнираме след това", разясни още тя.

Кунева коментира и темата за номинацията на българския еврокомисар. Вчера шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер каза след срещата с президента Румен Радев, че в Комисията ще изчакат редовно правителство да излъчи комисаря.

"Ако интересът на България е да има еврокомисар, а аз смятам, че всяка страна има този интерес, е добре това да се направи колкото се може по-бързо", коментира Кунева.

Според нея кабинетът на Бойко Борисов също е можел да направи номинацията, но правилно взел решение да отложи, тъй като бил в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

РККА

преди 7 години

бих изтърпял Бойчовата муцуна още 4 години но не и тази мумия...

73

ognyanz

преди 7 години

Без Реформаторския блок не може да има дясно правителство? А защо изобщо трябва да има дясно правителство. На Бойко два (недовършени) мандата не му ли стигат.

72

123

преди 7 години

За БОГА БРАТЯ И СЕСТРИ, моля ви, никога вече не гласувайте за герп. Заради тях сме сега сме на това положение, след девет годени на власт на боко тиквата сме след Румъния, спомням си много добре времето котато ве искахме да ги прикрепят към нас за членството ни в тъпия ес. Къде сета е високоинтелигентният кратунко бочето да даде обяснение ва изстрадалия БЪЛГАРСКИ ВАРОД.

fallback