Снимка: архив "Булфото"

Любен Петров, който бе отстранен от шефското място в СДС-София, обяви, че пътят на синята партия не трябва да продължава с този на Меглена Кунева, а с ДСБ.

Петров, който все още е зам.-шеф на СДС и зам.-министър на икономиката, смята, че е свален от председателския пост на софийската организация, защото е станал неудобен. Според него вотът срещу него е дошъл от подменени от ръководството членове в столичната структура.

"Явно станах неудобен. Преди повече от два месеца казах на заседание на НИС на СДС, че бъдещето на СДС е обединението на традиционната десница и нямаме път с движението на госпожа Кунева, електоратът ни е различен", разказа Петров пред bTV.

Още по темата

Той обясни, че предложението му е било подкрепено и дори НИС е решил първият партньор, с когото да се разговаря, да бъде Радан Кънев и ръководството на ДСБ.

"На срещата трябваше да изчистим всички недоразумение и да направим това, което искат повечето десни избиратели в България", каза още Петров.

Такива разговори обаче така и не били инициирани от ръководството на СДС.

"Започнаха промените в СДС-София, да се подменят хора, което доведе до това фиктивно заседание, което ме свали", каза още Петров.

Той заподозря, че в сближаването между СДС и ДБГ на Меглена Кунева има роднинска линия. Петров припомни, че съпругата на синия лидер Божидар Лукарски е активен член на ДБГ.

"За мен бъдещето на СДС не е с тези хора. Не е с тези, които 2001 година отстраниха всеки седесар и СДС беше мръсна дума", каза ще Любен Петров.

Той разказа, че много пъти си е говорил по тази тема с Лукарски, а той е отвърщал, че ще преглътне егото си и ще седне на една маса с Радан Кънев.

"Хората смятат, че трябва да обжалвам отстраняването. Аз съм седесар и ще остана такъв до последните си дни", каза още Любен Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase