Снимка: архив, Булфото
fallback

Проф. Огнян Герджиков е човекът, който и в трудни моменти доказа, че подхожда отговорно. Нямам никакво съмнение, че би се справил с каквато и да е политическа криза.

Това каза в предаването "България сутрин" юристът проф. Пламен Панайотов, вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и близък до новия служебен министър-председател.

"Не бе трудно още към 2001 година да оценя по достойнство всички негови положителни качества, когато създавахме НДСВ", сподели той.

Oще по темата

"Към днешна дата по-важно е, че Герджиков е публично известен с тези свой качества и като председател на 39-то Народно събрание, и като председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията в 40-то Народно събрание", допълни той.

По думите на Панайотов, по-важно е да си дадем сметка, че служебното правителство е с ограничен хоризонт във времето.

Според него България се нуждае от визия като цяло накъде ще върви в обединена Европа.

Проф. Панайотов заяви, че не трябва да надценяваме в очакванията си служебния кабинет с онова, което е свързано с развитието на България.

Той твърди, че важното обаче е кабинетът да зададе по възможност новите приоритети на България, свързани с председателството в ЕС, а чрез него да посочи пътя на България, а чрез България и на ЕС в световната карта.

Гостът подчерта, че първите крачки на президента Румен Радев, свързани със съставянето на служебно правителство, са много окуражаващи.

"Радев наистина стори онова, което беше обещал предварително", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 7 години

Parvo komunjaga bkp posle zarist lubimeza na juleva i simion sega misch masch no ok sa sebe si padat pari komandirovki tn

44

камен

преди 7 години

Жалка картинка , сложиха Герджиков за пушечно месо , а министрите му от бсп да вършеят яко и после той виновен !!!!

43

Анонимен

преди 7 години

Разочарован съм от Радев и избора му. Нямам никакви илюзии за истинска и добра за хората промяна.

fallback