Снимка: Булфото, архив

Основните политически сили нямат образ и визия и се занимават с отричане на другия, взаимно се обвиняват, вместо да се ангажират с развитието на страната, смята лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата

Той призова към отговорност, защото в противен случай има опасност България да влезе в дълъг изборен маротон, който ще доведе до несигурност.

"Условията са тежки - и климатичните, и политическите, и управленските, и популиските, но независимо от закъснялата оставка, от липсата на доверие в институциите, от доминирането на езика на омразата, е нужно да разглеждаме проблемите на миналата година като шанс за новата", коментира Карадайъ.

Според него голямата цел след предстоящите предсрочни избори е форматирането на стабилно мнозинство в следващия парламент, но основано на ценности, а не на аритметика.

Карадайъ смята, че е опасно да се сформира мнозинство на базата на омразата, "както постъпиха от ГЕРБ - да управляват с партии, които не споделят общите европейски ценности, дори отричат евроатлантическата ориентация на страната".

Според него основният проблем, който провали кабинетът, е формулата за конструирането на властта, така че той предупреди, че всеки следващ опит да се заложи на аритметично, а не на ценностно мнозинство, ще завърши със същия резултат - провал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase