Снимка: БТА

Нека напусналите БСП се върнат в нея, имаме мисия да променим България и живота в нея, нека да го постигнем заедно!. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Пленума на БСП, който се провежда днес.

Още по темата
По време на събранието Нинова предложи на Националния съвет да обсъди общо обръщение. "Днес повече от всякога пред социалистите стои важната задача да поемем отговорността за извеждането на страната по друг различен път", каза тя, цитирана от "Фокус", и покани в името на общите цели напусналите партията социалисти да се възстановят членството си в БСП.

"Ново правителство на Бойко Борисов, Реформаторския блок и Патриотите е обречено още преди да бъде създадено, то не може да има дълъг живот", посочи Нинова. Според нея ако се състави нов кабинет  това няма да е по волята на българския народ.

"Народът ги изгони през вратата, сега те се опитват да влязат през прозореца", коментира още Нинова и продължи: "Кога за пореден път Бойко Борисов се отметна? Вчера, в Брюксел", визирайки признанието на премиера, че може да има нов кабинет в рамките на това НС.

Нинова подчерта, че БСП продължава с подготовката за предсрочните избори и определи “столетницата” като единствената алтернатива.

Лидерът на БСП призова за промяна в партията, която да даде повече власт на хората, а не на елитите и да се разговаря за мандатност на председателя и на представителите във властта. Тя изрази уважение към хората с опит, но отбеляза необходимостта за обучение на младо поколение политици социалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase