Снимка:СДС
fallback

СДС нарекоха "голям шанс" позицията на Бойко Борисов по възможността да се сформира правителство с мандат на РБ. Сините обаче не са склонни да подкрепят въвеждането на 100% мажоритарни избори.

Снощи лидерът на ГЕРБ обяви от Брюксел, че е готов да даде рамо за правителство на Реформаторите, за да има време парламентът да приеме мажоритарния избор.  

"Сигналите, които дойдоха от изказването на премиера, дават по-голям шанс за съставяне на правителство", коментира зам.-шефът на СДС и депутат от РБ Костадин Марков.

Той обаче даде да се разбере, че в СДС не бързат да се радват, защото не знаят какви мажоритарни избори иска Борисов.

Oще по темата

"Вариантът изцяло мажоритарна система като в референдума – на нас не ни импонира, предполагам, че става дума за смесен вариант", каза депутатът.

Той уточни, че това е личното му мнение, но и допълни, че 100% мажоритарни избори никога не са устройвали СДС.  

В същото време той се застъпи за референдума и разглеждането му в парламента, макар и сините да искат смесена избирателна система.  

"Всичко е възможно, решенията се взимат колективно. От вчера съм по-голям оптимист", коментира Марков бъдещето на третия мандат.  

Според него за страната предсрочните избори са лош вариант и не трябва да се стига до тях.

Лидерите на Патриотите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не пожелаха да коментират изказването на Борисов. Лидерката на ДБГ Меглена Кунева използва задния вход на пленарната зала, за да избяга от репортерите. "Без коментар", каза единствено тя, избягвайки въпросите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Палячовци, с какво ще ви запомнят хората като бяхте във властта? Едно-две неща избройте положителни. Навсякъде тотален провал - здравеопазване - Москов го срина още повече, оня Лукарски толкова безличен, че хората го забравиха че е министър, правосъдието - никаква реформа - брадатия г.ейтак се оака, че не можа да убеди никой, в това което предлага, Кунева е ходещ гаф, Митов и той. Е това сте. НЕ ми се говори повече за вас - отивайте или в затвора или в чужбина, вие не сте българи!

26

ЧАН

преди 7 години

До АнтиЕС-АнтиГЕРБНапълно си прав.Но този Парламент сам се изпразни от съдържание много отдавна с антинационалните си закони."Те трябва да си ходят"! Безвъзвратно и завинаги.Предсрочните избори са най-добрият вариант.Другото е-нов бар-дак със стари ку-рви.Нищо цинично няма в това.Животът го е доказал...А хищниците ще тупат топката докато на народа му се поразмине и позабрави.С други думи,докато му мине яда.Вече няма място за прошка-братя българи.Ножът е упрял в кокала.Смело напред!!!!!

25

Синята перспектива

преди 7 години

Първо - отърваване от Куна.Второ - възстановяване на коалицията - ако е възможно!До неразбралите - българинът по душа е десен, но българите не са еднакви, нито са еднотипни.Дясното има много нюанси.Индивидуалните житейски съдби и фамилните истории също повлияват на политическата ориентация. Затова е най-разумно да има коалиция от различни десни партии и граждански движения.Първоначалният юруш да се правят стотици партии вече отминаваше, оформяха се няколко основни. И тогава И.К. съсипа всичко

fallback