Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на СДС Божидар Лукарски смята, че предсрочните избори не са добър вариант и заради това сините можело да обмислят подкрепа за правителство на Патриотичния фронт.

Според синия шеф има много причини за по-дълга работа на Народното събрание.

Още по темата

"Основната е, че в противен случай ще подменим вота на избирателите. Хората ясно се произнесоха в полза на мажоритарна избирателна система. Драстични промени на изборните правила не могат да бъдат правени дни преди изборите. Ако правим избори, те ще бъдат по старата пропорционална система, а хората искат мажоритарен вот", каза Лукарски пред БНР.

Той разясни и позицията на сините по евентуално сформиране на правителство от страна на Патриотичния фронт.

Лукарски първо обясни, че патриотите са успели да създадат голям фронт срещу себе си.

"Понесоха се на крилете на мандатоносител, какъвто за момента не са. Сътвориха за 12 часа обстановка, в която не знам дали ще успеят да осигурят стабилност. Ако президентът им връчи мандата, ще обмислим подкрепата си, защото предсрочните избори не са добър вариант", обясни той.

Отчете още, че като министър на икономиката не е успял да довърши много неща, най-вече свързани с намаляването на административната тежест. 

"Постигнахме стабилност и растеж, какъвто не е отбелязван от години. Числата красноречиво го показват", каза още Божидар Лукарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase