Снимка: Булфото
fallback

Спонтанният бунт на бежанците в лагера в Харманли стана причина опозицията да разкритикува за пореден път политиката на правителство в оставка спрямо мигрантите.

Според соцлидерката Корнелия Нинова сблъсъците между мигранти и полиция са се случили заради неадекватната политика на отиващата си власт.

Oще по темата

"От толкова време алармираме за тези проблеми, които се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", обвини Нинова.

Според нея решението, лагерът в Харманли да бъде преобразуван в център от затворен тип, е закъсняло.

Тя припомни, че дори новоизбраната вицепрезидентка Илияна Йотова е опитала да влезе в лагера заедно със свой колеги евродепутати, но не им е било разрешено заради заразите в центъра.

За патриотите пък проблемът отдавна е на дневен ред. Националистическите организации бяха и инициаторите на два протеста, които се проведоха в Харманли с искане за затварянето на центъра в града.

"Нужно е да има репресивна реакция на бунта на бежанците в лагера в Харманли, призоваваме вътрешния министър да я организира незабавно", отсече патриотът Искрен Веселинов и добави, че в момента органите на реда действат "меко".

Той припомни, че от ПФ са предупреждавали, че рано или късно ще се стигне до бунт на мигрантите. Според него всички тези, които палят и демонстрират неуважение към българския закон, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък.

"Като преди това трябва да бъде установена съпричастността на всички онези, които са били подбудители и организатори на тези вандалски прояви и да понесат цялата строгост на закона, арести, излежаване на присъди и всичко останало", настоя Веселинов.

Освен него и Борис Ячев, също от ПФ, коментира, че МВР и външно министерство действат нерешително спрямо мигранти и бежанци.

"Те трябва да действат в синхрон, не само да бъдат издирени и наказани подбудителите и извършителите. Те трябва да бъдат репатрирани. Това са хора, които нямат статут, те са в очакване за получаването на някакъв статут", каза той.

Ячев призова да се приложат и мерки от международното законодателство за мигрантите, които нарушават законите.

"Категорично да не получат статут и да бъдат върнати там, откъдето са дошли", отсече патриотът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

kiorsufra

преди 7 години

iskat da sadiat policai koito s risk sa sobstvenata si sigornost ispalniavat svoite sadaljenia.g.borisov sto ne si dade sadnata 4ast na emigrantite .kato slu6a tolkova mnogo evropa sa koiato ne problem da poeme kolko si iska imigranti.

79

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДо 85Защо пък да свикваме? Да не сме германци, да не би да живеем в Западна Европа? Там са свикнали и търпят, ние защо да ги търпим? Бой, това е! Тук не им е Европа и Меркел, тук е бай и ще го лапат!

78

бай х.

преди 7 години

До 93/88Нали сме им дали подслон и храна бре, тия получават повече отколкото нашите пенсионери.

fallback