fallback

Общ преглед

Екипът на Слави Трифонов покани на разговор лидерите на парламентарно представените партии и омбудсмана Мая Манолова във връзка с резултатите от референдума и прякото им реализиране в политиката.

Самият Трифонов не дойде на срещата, на нея бяха сценаристите му Иво Сиромахов и Тошко Йорданов.

Появиха се представители на 5 парламентарно представени партии – ГЕРБ, БСП, АБВ, БДЦ и Радан Кънев от ДСБ. Други представители на Реформаторския блок нямаше, предава bTV.

Като цяло партиите заявиха, че са склонни да се съобразят с волята на народа, изразена чрез референдум. Тяхното притеснение е, че няма да има достатъчно време за промени в Изборния кодекс до края на мандата на това Народно събрание.

Сценаристите на Слави Трифонов пък заявиха, че дискусиите по това, да има или не мажоритарен вот в два тура, вече са приключили, защото хората са дали своя глас.

"Не сме се събрали да обсъждаме добра ли е мажоритарната система или не. На 6 ноември това обсъждане приключи, защото народът се произнесе", заяви Иво Сиромахов. Какво ще направите, за да уважите или не вота на народа, попита той.

"Въвеждане на мажоритарния елемент като съгласие – да, но начинът, по който трябва да бъде въведено, е вече изборно законодателство и точно тук трябва да не допускаме грешка и да не залитаме в другата крайност", изтъкна Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Според Жельо Бойчев от БСП основният въпрос е как се прави изборната география - как се определят изборните райони.

Той добави, че държавната субсидия от 11 лева за партиите тепърва ще мине на второ четене, и е убеден, че НС ще се съобрази с волята на българските граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 7 години

Дали ще уважат вота ни е една страна на въпроса. Другата страна е, дали е демократично, онези, които демократично ни организираха референдума, да плашат от екрана с разправа, ако недемократите вземат, че не изпълнят вота на демократите, който освен всичко бил и задължителен. Пълна обърквация, нали? Кой бял, кой чер, но на Славчо авер!

40

анонимен

преди 7 години

До АнонименТи маи се обърка малко ако не беше референдума едва ли някои щеше да гласува за президент ;)

39

Анонимен

преди 7 години

Бареков #2 Същата кройка! Убря-дубря, истерии и арогантност. И защо ли, стрина Мая му стана първа дружка? ;)Същият калъп, като при Д*удука. Гологлавчо, преди да се биеш в гърдите, че мислиш за бъдещето на моите деца, вземи си направи свои, а?! Хич, ама хич, не ти вервам!

fallback