Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Здравният министър Петър Москов се обяви за силна и единна позиция между ГЕРБ и РБ, за да не се върнат БСП и ДПС на власт.

Според него една от причините правителството да си тръгне днес, е, че е правело реформи.

Москов смята, че РБ е "нужното и смислено усилие" и трябва да се развие. "Не приемам позицията на ръководството на ДСБ, в която резултатът е "Радев президент", посочи министърът.

Още по темата

Москов заяви, че представители на БСП вече дават рецепти за управление на държавата, а няма "на какво отгоре да го правят".

"БСП не е алтернатива на каквото и да било, защото това управление дойде заради невъзможността на БСП да управлява", коментира министърът.

Москов каза, че усилията му оттък нататък ще бъдат насочени към това РБ да е силен и да си партнира с ГЕРБ, за да се противопоставят на "това безумие". Той даде пример с националистите и патриотите, които се обединиха и постигнаха голям изборен резултат.

Десницата трябва да бъде единна, ако някой разединява десницата, той върши престъпление и връща БСП и ДПС на власт, категоричен е той.

По думите му позицията на част от ръководството на ДСБ не е непременно на всички в партията. По отношения на новия проект на Радан Кънев, който се спряга в публичното пространство, Москов беше лаконичен: "Ако партията тръгне след Радан Кънев, значи е направила такъв избор".

За своя ресор – здравеопазването, министърът каза, че е знаел, че поемайки го, няма да извлече дивиденти за себе си или РБ. Но смята, че екипът му е успял да придвижи нещата поне малко напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase