Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

На първия тур президентските избори предизвикаха напрежение в изборните секции в САЩ. Елена Цанева, която от 23 години живее в Чикаго, се надява този път да успее да гласува заедно със семейството си.

"35 избирателните секции за САЩ се оказаха недостатъчни. Специално за Чикаго и Ню Йорк това наистина създаде проблем", каза тя в директно включване в ефира на Bulgaria ON AIR.

Елена Цанева посочи причината за проблема в решението да не бъдат разкривани повече от 35 избирателни секции в една държава в чужбина.

"Цялото семейство не успяхме да гласуваме на първия тур. Опашките бяха много дълги и хората чакаха по два-три часа. Надявам се, че ще имаме възможност да гласуваме тази седмица, но референдумът вече отмина", сподели още Елена Цанева.

Тя добави, че доброволците не са могли да вдигнат глави от работа, а хората са чакали да гласуват с надежда за нещо по-добро.

Българката, живееща в Чикаго, коментира и вече завършилите президентски избори в САЩ.

"Изборите в САЩ разединиха американците. И двамата кандидати не бяха тези, които хората искат да имат. Америка беше за Бърни Сандърс, но той изплаши политиците. Той е чаровен и убедителен и щеше да бъде избран за президент, ако беше номиниран", посочи тя.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 7 години

Аз живея в Казахстан и ме каниха да гласувам в Астана ама аз сьм зает пия си водката и хич не ми дреме за булгаристаняджамахалифатамахирията даже им казах да ми купят билет тогава може да помисля ама там студено -30

60

Анонимен

преди 7 години

Тези които са избягали в чужбина нямат никакво морално право да гласуват ! Като са истински българи и ги боли какво става тук , да се върнат в Родината си и да се борят тук да променят нещата с цената на всичко ! След като са напуснали и в чужбина плюят България , кръщават децата си с чужди имена, не ги учат на български език ,как те ще определят нещата тук ?!

59

vivian

преди 7 години

Трябва да има някакво ограничение за гласуване от чужбина!! Да се въведе праг за тези, които над 5 години постоянно пребивават в чужбина, да нямат право да гласуват. Не може хора, които от 20 години си живуркат в други страни, да определят съдбата на живеещите и оцеляващи в България!!!!

fallback