Снимка: Булфото
fallback

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева губи в големите градове, където ГЕРБ традиционно доминира. Кандидатът на БСП Румен Радев спечели София с 25% срещу 24% за номинираната от ГЕРБ Цецка Цачева, съобщи "Алфа Рисърч".

Резултатът им в областните градове е съответно 27% срещу 25%.

В селата силите им се изравняват - и двамата са получили по 23 % от бюлетините. А в малките градове Цачева все пак се е наложила с 26% срещу 25% за Радев.

Генералът е предпочетен от висшистите и по-образованите, както и сред по-ниско образованите, а Цачева има превес в групата на хората със средно образование.

Висока е подкрепата на Румен Радев е сред най-възрастното население - 35% от хората над 60 години.

Ромските гласове са отишли преимуществено при Цецка Цачева. Тя печели 36% от гласовете срещу 27% за Радев, по данни на "Галъп".

Пламен Орешарски е мобилизирал едва 44% от гласовете на турския етнос. Цецка Цачева взема 19%, а Радев - 8%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 7 години

Тия Избори се казват - ''ЛАЧО БАРО ГОШО''

44

Един от Северозапада

преди 7 години

Ром, да гласува без да му плащат за това??? Абсурд! Имам наблюдения върху това. Кауфланд в града ни бе буквално изкупен от тълпи роми, още на другия ден, в който Герб "спечелиха" изборите и направиха Борисов 2. А за баталните сцени, правени в една ромска секция от една доста мастита герберка, в Монтана, се разправят направо легенди, от живеещите там. Така че, ясно е, как се "Печелят" ромите. Но е ясно и от къде идват парите, от тези, които "усвоиха" евро фондовете, а това май са само Герб?

43

Анонимен

преди 7 години

:-D Ха познайте кой си е купил гласове

fallback