Снимка: архив Булфото

Всяка нова пленарна сесия на парламента ще се открива с химна, решиха депутатите като приеха промени в правилника за работата на Народното събрание.

Сесиите в годината са три, разделени от великденска, лятна и коледна ваканция. Това означава, че за химнът ще прозвучи в пленарната зала според новите правила около 10-и януари 2017 г.

Патриотите искаха всяка сряда заседанията да бъдат откривани с "Горда Стара планина", но в крайна сметка се примириха с компромисното предложение.

За да защити предложението си съпредседателят на ПФ Валери Симеонов настоя, че възпитанието се извършва не само от родителите и учителите, ами и от политическото ръководство на държавата. Заради това депутатите трябвало със своето поведение да дадат пример на родолюбие, на преклонение пред символите на страната.

Отделно депутатите си гласуваха още един ден ваканция – на Разпети Петък. От тогава ще започва почивката им по Великден, която е десет дни.

Мнозинството обаче не прие предложението на независимия Велизар Енчев народните избраници да почиват толкова, колкото и останалите работещи по Кодекса на труда, което е около 20 дни годишен отпуск.

Така че си остана старото положение в правилника, при което депутатите имат зимна ваканция около коледните и новогодишни празници - 20 дни, Великденска ваканция - 10 дни и най-желаната почивка – лятната, която е цял месец - от 1 до 31 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase