Архив: Булфото
fallback

Флашки, папки и спомен за Яне Янев съпроводи днешния дебат по поредните промени в Изборния кодекс. Почти пет часа без почивка депутатите спориха по новите текстове. След това те приеха промените, поискани от управляващото мнозинство и отхвърлиха тези на опозицията. 

Изказванията, репликите и дупликите им по време на дебатите често излизаха от темата на изборите. Така например след изказване на червената лидерка Корнелия Нинова, в която тя разкритикува предложенията на управляващите, патриотът Димитър Байрактаров излезе с папка на трибуната.

Oще по темата

"В нея има информация, свързана с вашия морал", обърна се той към Нинова. След това извади от джоба си нещо и обясни: "Преди малко ми предадоха тази флашка, която също съдържа информация за вашия морал".

Това видимо ядоса Нинова, която обясни от трибуната, че не е новост някой да вади флашки и папки срещу нея.

"Но има ред в тая държава", каза тя и посъветва Байрактаров да подаде сигнал в прокуратурата с името и подписа си. 

"Яне Янев в предишния парламент размахваше същата папка, но сега е осъден за клевета", каза още Нинова. След това обясни, че Янев вероятно така си е купил съветническото място при Бойко Борисов и предположи, че и Байрактаров се бори за това.

"Ако и вие сте се запътили натам, халал да сте му. И с такива съветници на 13-ти ще ви бием", каза още Нинова. 

След нея се появи Методи Андреев от ГЕРБ, който обясни, че няма нужда да се ходи до прокуратурата, защото документи, свързани с Нинова, която той нарече г-жа 37%, вече са по сайтовете. 

Последваха реплики и дуплики, а след това депутатите пристъпиха към гласуване. Те препотвърдиха решенията си от правната комисия в сряда. От 12-те внесени проекти те приеха 3. Отхвърлени бяха промените, поискани от опозицията и приети тези от мнозинството. 

С измененията, приети на първо четене, бе решено, че в страните извън ЕС ще има таван на секциите за гласуване - до 35, а в тези в ЕС ограничения няма да има. 

По отношение на спорното квадратче "Не гласувам за никого" депутатите решиха при мажоритарните избори като президентски и местни то ще се брои и при отчитане на активността, и при отчитане на резултата.

При парламентарните избори обаче вотът в квадратчето ще се вади от общия брой гласове при отчитане на резултата, за да не се завиши изборната бариера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Простотии проста държава лудите си ходят оня ден се сбил те го пуснали абре само в българия и само в ловеч може да го има държат го 24 часа и аиде навън и на тоя щото брат му в мвр софия даи да глъмее

15

Анонимен

преди 7 години

ГЕРБ готвят нова тотална фалшификация на изборите, пред която тази в Костинброд бледнее.

14

Анонимен

преди 7 години

Без да съм специалист, но ми се струва, че идеята с различния брой секции си отива на КС и много вероятно да се отмени, а тъй като ще отнеме и време, то най-вероятно ще стане и след изборите, при това положение, не се ли търси изкуствено удължаване на мандата на сегашния Президент?

fallback