Снимка: архив, БулФото
fallback

Управляващата коалиция остава стабилна, стана ясно след края на извънредното заседание на Министерския съвет.

Не сме говорили нито за развод, нито за брак, каза здравният министър Петър Москов.

Oще по темата
По думите му на заседанието е препотвърдена подкрепата за управлението.

Винаги когато има избори, има напрежение, каза Москов. По думите му то не бива да излиза от рамките на добрия тон, без да заличава различията между отделните политически сили. 

Всяка една от политическите партии потвърди подкрепата си за управленската програма, каза още той.

Ако някой си мисли, че сме хора, които може да бъдат подложени на другарски съд, много се лъже, коментира Найден Зеленогорски.

Той увери, че комуникацията в парламента ще бъде подобрена.  

"Буквално преди 3 часа имахме заседание заедно с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Преценихме кой е удачният дневен ред за заседанието, което ще се случи във вторник. В този дневен ред влизат и трите точки, които са важни за нас – и за анкетната комисия "Белене", и за Изборния кодекс, и за намаляване на лихвите върху просрочените задължения", заяви Зеленогорски.

Реформаторът призна, че има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. "Ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата", допълни той. 

По думите му България е изправена пред изключително тежки предизвикателства.

Бъдете абсолютно спокойни – няма да тласнем България в спирала на предсрочни избори или да дадем властта на БСП и на ДПС на тепсия, каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

Според Зеленогорски искри във властта ще се появяват и в бъдеще.

"Нашата оценка е позитивна към нашите министри и към министрите на правителството и не сме чули от никого искане за оставки или за напускане на коалицията", допълни той. "Демократи за силна България" са обявили от преди 1 година, че са в опозиция, а ние сме обявили, че подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма, зад която застанахме и се подписахме", подчерта Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Дядо Йоцо

преди 7 години

Моята корекция е като вашата ,господин Борисов. Не ви остават 48, а само 23 дена, затова си направи сметката и си оправи сметките овреме, та после да не скимтиш

56

бургазлия

преди 7 години

Абе Северозапад кво да му коментираме глупоста дет се хвали пред Брюксел че еспрял 3 енергийни проекта.Врезултат на което сега няма да има Южен поток а ще е Турски поток. от товао полза имат Грция. Бойко е човек без собствено мнение както времето постоянно семени.

55

Анонимен

преди 7 години

.Не сме говорили нито за развод, нито за брак, каза здравният министър Петър Москов.АМИ НАЛИ НЕ СЕ РАЗРЕШАВАТ ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ?

fallback