Снимка: Булфото, архив
fallback

След като по-рано днес премиерът Бойко Борисов се появи изненадващо в парламента, отправи остри критики към партньорите си от Патриотичния фронт и Реформаторския блок и към опозицията по повод последните събития в политиката и заръча на своите във вторник да се съберат за извънредно заседание, и.д. шеф на Народното събрание Димитър Главчев го насрочи.

Oще по темата

В дневния му ред са включени претенциите и на РБ, и на БСП, точно както заръча Борисов.

Извънредното заседание ще започне в 12 ч. и трябва да приключи в 17 ч. За тези пет часа е предвидено депутатите да обсъдят искането на БСП ваканцията преди изборите да се отмени, предложението на РБ да се създаде временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.

В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма "Инициатива за малки и средни предприятия" 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция.

Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

Г-жо Цветанова Вие герберка ли сте?

18

Gold Avance

преди 7 години

Bibi ima nujda da spesti 19 miliona euro, da pusne v 5 sedmichen otpusk obrazovatelnite zavedenia i ns.

17

охсннв

преди 7 години

Бокич да не забравиш и оставката даси подадеш тогава.

fallback