Снимка: Булфото, архив
fallback

Надявам се до месец март следващата година ремонтът на "Витиня" да приключи. Колкото и да ни струва, трябва да го направим, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред bTV.

Павлова припомни, че тунелът не е ремонтиран от построяването му.

"Факт е, че е лошо поддържан назад във времето през последните 20 години. Има много сериозни течове, които са компрометирали електросистемата. Извън стандартното, което трябва да направим като изолация и системи за безопасност, въздух и т.н., когато започнаха да свалят старите облицовки се оказа, че когато тунелът е правен, е направена облицовка от бетон, в който е нямало капчица арматура. Тази арматура вероятно е на вилите в околовръстно, но е и в тунела. Ние виждаме един бетон, който не се държи на нищо, и както знаете стана инцидент с единия от работниците, след падане на кампада", посочи министър Павлова.

Тя обясни, че 120-тонните кампади и облицовки вътре в тунела трябва да бъдат свалени и да бъдат направени наново изцяло.

"Това всъщност ни удължава не само времето, а и технологията и всичко, което ще се прави. Екипите се стараят да го направят максимално бързо, но все пак трябва да го направим и качествено, ще се направи допълнителна облицовка и изолация, за да няма течове", каза още регионалният министър.

Тя заяви, че се надява до края на март ремонтът да е приключил, но зависи и от времето.

"Зависи каква ще е зимата – ако има много сняг трудно ще се работи. Под 5 градуса не могат да се извършват определени работи, ако всичко е наред би следвало до края на март да се справим. Колкото и да ни струва трябва да го направим", каза още министър Павлова.

"За този тунел имаме над 11 милиона лева и ще добавим всичко, което е необходимо. Няма как да си позволим да рискуваме", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

ПорЦелан

преди 7 години

Когато правеха тунела много миньори от "Редки метали" - уранодобив, отидоха на тунела защото заплатите бяха 2000лв. Много миньори си направиха къщи в Чурек. Просто събирам 2+2, но е факт че кражбата беше национален спорт, защото нищо не можеше да се намери по нормалният начин. За това трябва да ги разстрелват, защото счупиха хората, не за друго.

60

Анонимен

преди 7 години

Да затворим крадливите комунисти в тунела, докато не върнат откраднатото ( милиардите, банките, предприятията, всичко, не само арматурата от вилите)! Чак тогава ще видим светлина в тунела!

59

Smurf

преди 7 години

Като се знае че Лилето е дете на АБПФК и Витиня е строена когато дядо и е бил на власт да не се окаже че липсващата арматура е на вилата на баща и

fallback