Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е имал покана да участва на събора на русофилите на яз. Копринка, който тече в момента. Русофилите поканили Борисов заради затоплянето на отношенията с Русия, което опитва да направи в последната година.

Премиерът наистина е получил покана от Национално движение "Русофили", потвърдиха от Министерския съвет. Борисов учтиво отговорил, че няма да може да отиде на събитието тази година.

Съборът на яз. Копринка се организира всяка година от движение "Русофили", припомня "24 часа".

"Един ден в годината, самият център на България се превръща в място, при попадането на което, можеш да помислиш, че си в Русия или даже в СССР. Навсякъде се виждат руски и съветски знамена, чуват се руски песни, има табели с имената на руските градове. Вече единадесета поредна година в България се провежда Събор на Национално Движение Русофили", хвалят се в страницата на събитието във Facebook русофилите.

Миналата година на събора се събрали 9 000 души, а тази година чакали над 12 000. От движението "Русофили" изрично подцертава, че подобно няма в нито една от бившите съветски републики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase