Снимка: Булфото, архив

Реформаторският блок е управляваща политическа формация и кандидатурата на Трайчо Трайков за президент не може да бъде опозиционна на управлението, коментира здравният монистър Петър Москов, който също е то реформаторите.

Още по темата

Номинацията на Трайчо Трайков беше одобрена на председателски съвет на блока вчера, но лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски е категорично против нея.

Според него Трайков бил скрит опозиционер и дори призова всички министри от РБ да подадат оставки и направо да издигнат за кандидат за Дондуков 2 отявления опозиционер Велислав Минеков.

Според  Москов обаче опозиционерите са само от БСП и ДПС. "Нашите противници са БСП и ДПС", подчерта той.

Москов допълни, че РБ има ясни приоритети във външната политика и сигурността, които са част от функциите на президента и припомни, че и трите управляващи формации - ГЕРБ, РБ и ПФ, отиват самостоятелно на изборите за президент.

Доскорошният зам.-председател на ДСБ се надява на толерантна предизборна кампания с ясно открояване на различията между формациите и насочена към ясните проблеми на България.

Москов заяви, че на срещата при премиера вчера не е обсъждан въпросът за съвместно явяване на ГЕРБ и РБ на предстоящите президентски избори.

"Коалицията препотвърди волята си за успешен пълен управленски мандат и си даде дългосрочен хоризонт за сътрудничество в дясно-центристкото пространство. Това е важен сигнал от гледна точка на цялостното политическо бъдеще на държавата", каза още Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase