Снимка: Булфото, архив

Лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски е категорично против решението на Председателския съвет на Реформаторския блок да издигне бившия енергиен министър в първия кабинет на Бойко Борисов Трайчо Трайков за кандидат за президент на коалицията.

Още по темата

Причината – Трайков бил скрит опозиционен, а реформаторите били във властта.

"По-честно е да подаваме оставки от кабинета и да издигнем отявления опозиционер Минеков! Меглена Кунева, аз и всички останали министри на РБ да подадем оставки от правителството и да издигаме проф. Минеков като кандидат-президент", коментира Лукарски пред "24 часа".

Неговата партия държи на депутата Гроздан Караджов - кандидат, който е приемлив за всички, без ДБГ, защото централата на Меглена Кунева наложи категорично вето на този кандидат.

"Тогава да издигаме номинацията на отявления опозиционер Минеков, а не на мимикрията и скрития опозиционер и ние с Кунева и другите министри да напускаме правителството! Така е по-честно", отсече лидерът на СДС.

След като излязоха от срещата си с министър-председателя Бойко Борисов, лидерите на блока са се събрали да си доутвърдят двойката.

Там от СДС заявили в прав текст, че при това положение са за кандидата на ДБГ проф. Велислав Минеков, на което Кунева и заместникът й Зеленогорски обявили, че оттеглят номинацията си.

На въпроса "Защо?", зададен от зам.-председателя на СДС Любен Петров (който на срещата представлява партията и държи връзка по телефон с шефа си), лидерите на ДБГ казали, че Минеков си е счупил крака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase