Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Общ преглед
Премиерът Бойко Борисов вече разговаря с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел.
Oще по темата
В разширените дискусии в Берлин участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия.

Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия. Основна тема на дискусиите е мигрантската криза.

"Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема.

Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция ще се справим успешно с този проблем", коментира Борисов в профила си във Faceebook.

"Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 7 години

Не знам, обаче на снимка 4 кой е единственият, който изглежда все едно ей сега ще скочи да бие фотографа?

142

Пощальон ли е Бойко

преди 7 години

Партньорите ни от ЕС имитират подкрепа за България.Европейците са в състояние, в което не могат да контролират една хомогенна, една адекватна, ефективна политика. Те просто се огъват, в зависимост от натиска, който идва от Ердоган, от Турция. Те просто реагират пожарно".

141

Тида Видиш

преди 7 години

Бинали Йълдъръм разяснил на Борисов какво ще се случи ако Европа не поеме повече мигранти и не въведе безвизов режим за турски граждани , .... Това е ПОЗОР , Бойко . Да го поканят и публично да го наклецат .. С какви очи ще ходиш сега при Меркел и другите в Европа да ти гледат сеира ?

fallback