Снимка: архив Булфото
fallback

Не е реалистично Реформаторският блок да подкрепи кандидата на ГЕРБ за президент. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има", каза Кънев пред "Нова телевизия".

Той нарече този подход на ГЕРБ "малоумно поведение".

Oще по темата
Кънев обясни, че в момента в Реформаторския блок има три "видимо равностойни" кандидатури - на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Проф. Минеков обаче поставил условие партиите в РБ да се разграничат от ГЕРБ.

"Боя се, че това ще направи подкрепата за него невъзможна. Но ние от ДСБ приехме това условие и сме готови да разговаряме с него", каза Кънев.

Според него хората искат президент, който да е коректив на управлението и да е способен да казва "не". Трайков и Караджов отговаряли на това условие.

Кънев смята, че кандидатът на БСП и АБВ ген. Румен Радев няма да получи подкрепата на обществото, "но вероятно има други качества, като например, че го харесва Георги Първанов".

Лидерът на ДСБ коментира и унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив. Според него огънят е бил умишлено предизвикан и зад него стои "мощен икономически интерес".

По повод екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк Кънев каза, че българският закон беше нарушен. "Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет", каза още лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 7 години

О, Я СТИГА СТЕ СЕ ХАБИЛИ- СЛАВЧО УЧИНДОЛСКИ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ- ВИЕ НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ НАЙ ХАЙ ЕВРОАГЕНЦИЯ КАКВО Е РЕКЛА- ГЕРБ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО, ДАЖЕ СЛЕД БСП И ДЪПАСЕ- ТЕ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ, ЗАЩОТО...БГ НАРОД КАЗВА УБИЙ МЪ НИЕ ЗАМИНАВАМЕ, А СЛЕД НАС ПОТОП.

21

Ала-Бала

преди 7 години

до ХризантемаДо ала-бала, портокала. И кого да подкрепим тогава? Чистите като сълза партии??? - БСП, ДСБ, ДПС или Жорж Ганчев. Айде, мерси.Тогава крепете бандитите и простаците!

20

Гоце Първанов

преди 7 години

Кънев да не ме вкара в обеснение като заявява че харесвам ген .Радев?

fallback