Снимка: БТА, архив
fallback

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова започват проверки в ГД "Гранична полиция" и Дирекция "Миграция". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Oще по темата
В хода им ще се установяват обстоятелствата, при които е допуснат на територията на страната ни турският гражданин Абдулах Бююк, както и правомерността на действията на служителите на Дирекция "Миграция" по неговия казус.

Проверките са възложени на Дирекция "Инспекторат".

Бююк бе екстрадиран в Турция по искане на турските власти заради подозрения, че е свързан с емигранта проповедник в САЩ Фетхуллах Гюлен и зад опита за преврат.

Това предизвика серия от протести у нас, а премиерът Бойко Борисов призна, че екстрадицията е била на ръба на закона.

Вицепремиерът Маргарита Попова пък обясни, че Комисията по предоставяне на убежище е отказала да даде закрила Абдулах Бююк, защото проучванията й показали, че няма основания за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Armagedon

преди 7 години

За тази екстрадация трябва награда а не порицание. Човеът, па бил той и бизнесмен някъде по света, е без редовни докуенти в БГ-тото и е издирван в съседна страна.В Р.Турция няма смъртно накзание . Това не е проблем на България а на Р. ТУрция. Добрият съсед е коректният съсед.Такава е истината и всяка "забежка" от нея е лицемерие.

44

възмутен

преди 7 години

Цял свят видя колко сме хуманитарни като пратихме на бесилото човека.Инакрая подир дъжд качулка МВР ще се само проверява.Ми този Инспекторат е изцяло от чантажии от нейното обкръжение.Т е глухите чуха и слепите провидяха как шефа на Дирекция миграция еднолично е взел решението със слагане на подписа си.

43

ДАН

преди 7 години

СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.....МВР-ТО-----ТЪРСИ...ИМА ЛИ ...ДА ИМ ВЯРВА

fallback