Снимка: Булфото, архив
fallback

БСП иска председателя на парламента Цецка Цачева да прекъсне ваканцията на депутатите и да свика извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан внесеният от социалистите проект за отмяна на решението на парламента за прекратяване на изграждане на ядрена централа на площадката "Белене", съобщи Желю Бойчев.

Oще по темата

Приветстваме поредното преосмисляне на позициите на премиера относно реализирането на проекта "АЕЦ "Белене" и това, че той се върна на старото си виждане, че този проект е необходим за България и трябва да бъде реализиран, коментира Бойчев.

Според него е несериозно да се водят каквито и да било разговори с потенциални инвеститори и други държави в ситуация, в която има мораториум на парламента върху изграждането на централата.

Той припомни, че БСП е внесла на 13 юли проект за решение за отмяна на решението на Народното събрание за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене".

БСП предлага да се възложи на МС да осигури реализация на проекта, като защити националния интерес, и да се задължи министъра на енергетиката да информира НС на всеки три месеца по тази тема.

"Искаме да развържем ръцете на българското правителство, за да може да преговаря спокойно", коментира Явор Куюмджиев.

Бойчев отбеляза, че страната ни, на основание арбитражното решение, всеки месец дължи допълнително около 10 милиона лева.

Евродепутатът Илияна Йотова пък заподозря, че  лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева ще се кандидатура за президент. Именно това била и причината да сложи край на разговорите с БСП за единна лява кандидатура за държавен глава.

Така, според Йотова, само за няколко седмици БСП от партньор се е превърнала в опонент.

Иначе към имената, който левицата предлага за Дондуков 2, се присъединиха още две Тези на Таско Ерменков и Марио Трайков. С тях броят на потенциалните кандидати за президент достига до осем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ivo

преди 7 години

Тези са абсолютни провокатори , част от руската хибридна воина !

11

?!?

преди 7 години

Все съм виждал политика да се прави, ама с чужда пита помен да правиш. Тия от БСП съвсем нехигиеннични взеха да стават.

10

Анонимен

преди 7 години

Потреблението не пада поради енергоспестяващи технологии. Освен ако наричаш затварянето на промишлеността енергоспестяваща технология. Тогава - да, пада заради такива ми ти технологии.

fallback