Снимка: Съюз на комунистите

Бъдещият кандидат за президент на левицата трябва да защити родината от капиталистическия хаос в икономиката. Това обяви лидерът на Съюза на комунистите Павел Иванов, които са част от "БСП Лява България".

"Ние, като комунисти, изразяваме своето категорично мнение, че кандидатът за президент на левицата трябва да защитава интересите на България, които в днешното трудно време са на противоположни позиции с позициите на ЕС, САЩ и НАТО", се казва в становището на комунистите.

Според тях бъдещият президент е институцията, която може да защити гражданите от хаоса в капиталистическата икономика и да зададе нова траектория на политическия курс в обществото.

Още по темата

"Време е капитализмът в България да бъде заменен със система, която да гарантира реална справедливост, свобода, сигурност и работа за целия български народ", смята Павел Иванов.

Според него бъдещият президент трябва "да демонстрира пред света традиционната за българите любов към независимостта и свободата".

Съюзът на комунистите е категоричен, че "нашата родина няма място в капиталистически държавни и военни структури като Европейския съюз и НАТО".

Според комунистите бъдещето на България е в нейната независимост и в сътрудничеството с държави, "които поставят интересите на всеки човек поотделно и на обществото като цяло над интересите на шепа едри бизнесмени".

Лидерът на комунистите прави и анализ на "днешната комунистическа действителност". Според него тя се тресе от вътрешни проблеми.

"Brexit, кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ от Републиканската партия, бързото нарастване рейтинга на националистически дейци в Европа, ръстът на антиевропейското говорене в ЕС, смяната на управляващите досега лявоцентристки и дясноцентристки партии с партии на радикалното ляво и радикалното дясно, управлението на Португалия от коалиция, съставена от социалисти, комунисти и зелени, разгромът на американската и евросъюзническата политика в Близкия Изток и  Африка, фашизацията на Турция и възстановяването на руското влияние по света - всичко това са знаци за разпад на сегашната икономическа система", смята още Павел Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase