Снимка: архив, Булфото

"Няма угодия в нищо". С тази поговорка отговори премиерът Бойко Борисов на депутата от РБ Константин Марков, който се оплака, че мерките предприети в Слънчев бряг след стрелбата, при която пострада Митьо Очите, гонят туристите.

Според реформатора се проверяват само скъпите коли и докато стигнат до центъра на курорта са спирани 4 пъти, което било унизително. Освен това и данъчните се държали като агенти на ДАНС, имало: "Падай, лягай, дай фактурите".

Още по темата

"Ако държавата не ползва репресивните си функции се пита къде е държавата и че не прави нищо, в обратния случай пак същото", оплака се светкавично Борисов.

Той увери, че туристическият сезон не е застрашен и че въпреки всичко почиващите по бургаското Черноморие са с 18% повече от миналия юни, а събраните приходи са с 200 милиона лева повече.

"От днес има и конна полиция в Албена, за да е атрактивно, да е красиво. Пратихме и тестове за наркотици, но нима и в парламента не са задавани въпроси, че се ползват, а вариантите са внезапни проверки или на излизане от дискотеката", поясни премиерът.

Според него резултатите от проверките в Слънчев бряг показват не само, че трябва да продължат през сезона, ами след това да се проведат в зимните курорти.

"Идва микробус сега и в момента, в който види проверката се обръща, връща се след половин час, но вече с фактура. Не съм сигурен дали само от морето не влизат контрабандните стоки, но там сме изпратили патрулните катери да следят", отбеляза Борисов.

Той отговори и на въпрос на депутат по време на блиц контрола за изтеклото писмо до Хилъри Клинтън в качеството й на държавен сектетар на САЩ, в което я информират за спирането на АЕЦ "Белене", след мейл на тогавашния ни външен министър Николай Младенов.

"Това е голям пробив в американската дипломация да излизат съобщения, които не са по дипломатичен път и не са официални, но факт, е че го има, факт е, че ние информираме САЩ и по други въпроси и всички наши партньори", каза премиерът.

Бойко Борисов добави, че външните ни министри активно комуникират с колегите си от други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase