Снимка: архив Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов трябва да плати 35 000 лева на Волен Сидеров след като го осъди за клевета.
Абсурдната ситуация се получава след решение на Върховния касационен съд, пише "Труд".

Лидерът на ГЕРБ спечели четири дела срещу националиста за негови интервюта и изказване в кулоарите на парламента от 2013 г. В тях Сидеров обяви, че лидерът на ГЕРБ е получавал “поток от черни пари”, които с правителствени и военни самолети били изнасяни в чужбина.

Oще по темата
На първа инстанция Сидеров бе осъден да плати 205 000 лв., които бяха намалени на 70 000 лв. от Софийския апелативен съд. Решението на ВКС е лидерът на “Атака“ да плати само 3000 лв. на премиера и допълнително 302 лв. за разноски.

Борисов обаче трябва да плати на Сидеров за разноски цифром и словом 35 225 лв..

"Парадоксът се получава, когато има прекомерно голяма редукция на иска", обясни пред "Труд" Димитър Марковски, адвокат на Борисов. Според Гражданския процесуален кодекс ответникът също има право на заплащане на направените от него разноски, съразмерно с отхвърлената част на иска.

Наблюдатели споделят, че при подобен изход все по-малко обидени ще завеждат дела за високи обезщетения, защото накрая може да плащат на този, който ги е оклеветил.

Междувременно се очаква днес съдът да събере всички присъди на Волен Сидеров. Той вече каза пет пъти "да" на магистратите, които го попитаха дали се признава за виновен, информира пък "Нова телевизия"

Лидерът на "Атака" призна, че е извършил всички хулигански прояви, за които беше обвинен - на летище Варна, пред НАТФИЗ, при акцията му до магазинчето на улица „Раковски”, пред парламента и за безредиците в Батак.

Наказанията за всички тези прояви са пробация и удръжки на 15% от заплатите му в продължение на две години. Сега съдът ще обедини наказанията и ще наложи едно общо и най-тежко.

Сидеров вече пожела да чисти паметници в полза на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

дедо гошв

преди 7 години

Само гледайте сега какво ще стане....ще плати ли борисов тази сума или ще се върви към всички средства само и само да не се плати...тук трябва да е фокусът на цялото общество...но няма, а и ще се потули бързо...

27

Алекс

преди 7 години

Мда Темида не е сляпа а ***.лоумна в милата ни татковина. Ама колкото пудела ще плати толкова и ще получи.

26

Анонимен

преди 7 години

25, КАЗВАШ БОЦКО ТОВА ОНОВА С ОМРАЗА, А СИДЕРЕНКО- НЕ Е ЧУПИЛ ВХОДНА ВРАТА НА ПАРЛАМЕНТА- / ПО НЕГОВАТА ЛОГИКА И АЗ МОГА ДА ОТИДА И ДА ЧУПЯ/, НЕ Е КЪСАЛ НАШИВКИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ, НЕ Е ОБИЖДАТ КУЛТУРНОТО АТАШЕ НА ФРАНЦИЯ, НЕ Е УДРЯЛ ШАМАР НА ПОЛИЦАЙ, НЕ Е ЗАМЕРВАЛ С КАПАЧКИ ОТ ШАМПАНСКО СЕРВИТЬОРИ И СТЮАРДЕСИ, НЕ ОБИЖДАЛ НИКОГО, НЕ Е ЛЪГАЛ/ ГОВОРИМ ЗА СТИЛ НА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ/, НО БОЦКО ГО МРАЗИ- АБЕ ДАЛИ НЕКОЙ СИ НЕ ЖИВЕЕ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ.

fallback