Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди за втори път шефа на националистите Волен Сидеров за клевета. Председателят на „Атака” ще трябва да плати 50 000 лева обезщетение на премиера. Това става ясно от решение на Софийски градски съд, обявено от пресцентъра.

През лятото СГС постанови Сидеров да заплати 200 000 лева на Борисов – по 50 000 лева за четири клевети, по които лидерът на ГЕРБ беше завел дела срещу националиста.

Още по темата
Сега лидерът на „Атака” е осъден за две клевети на по 25 000 лева, става ясно от съобщението на съда. Едното наказание е заради интервю, в което Сидеров казва, че „има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”.

Другите 25 000 лева обезщетение са заради изказване на Сидеров в кулоарите на парламента. В него той казва: „С тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”.

Решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в срок от два месеца.

Междувременно партийните медии на националистите, телевизия "Алфа" и вестник "Атака", сезираха СБЖ, комисията по култура и медии в парламента, АЕЖ, омбудсмана и други институции за „политическа репресия и цензура от страна на управляващите”. Причината е, че двете медии имат забранен достъп до събития в сградата на Министерство на външните работи за неопределено време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase