Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов обяви, че според информацията, която има, в нашата акватория на Черно море ще добиваме газ и петрол, затова не ни трябва флотилия там.  

Министър-председателят информира депутатите с подробности около искането на Румъния да се включим в обща флотилия с Турция. Той обясни, че офертата е дошла при посещение на румънския премиер Дачиан Чолош у нас в началото на юни.

Oще по темата

"Той искаше да подпишем меморандум и да го обявим пред пресата", каза премиерът. Борисов обяснил, че вече сме се доказали като лоялен член на НАТО. "Имаме 110 войници в Афганистан, когато много държави си ги изтеглиха, имаме база в Ново село, непрекъснато има самолети на НАТО, които тренират на "Граф Игнатиево", каза министър-председателят.

Той припомни, че когато за една нощ Южен поток стана Турски поток, никой не е защитил интереса на България. "Къде беше солидарността и ангажиментът на натовските държави", попита Борисов и допълни: "А двата реактора от "Белене"?  

"Казах на румънския колега - в момента на "Хан Аспарух, поне това, което имам като информация, но нека да излязат окончателно  резултатите и проучванията, ще добиваме газ и петрол. Сиреч точно в тази акватория ние очакваме истинската диверсификация", каза още премиерът. Той допълни, че образно обяснил на Чолош, че водим балансирана политика и искаме да виждаме платноходи.  

"Ние с Румъния всеки ден можем да водим учения", каза още Борисов.  

Той разказа, че си е мислел, че румънският премиер го е разбрал. "След седмица румънският президент отново повдигна темата за обща флотилия. С Турция, Румъния и Грузия мисля, че беше. И му отговорих по същия начин", каза Борисов пред депутатите. Той обясни, че затова направил среща с президента и военния министър, "за да уеднаквим начина, по който да представяме нашите ангажименти и приоритети", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

А МОСТА???

преди 7 години

СЕГА вече имаме МОСТ! ДУНАВ МОСТ! Край СИЛИСТРА!!! Благодарение на ВЕЛИЧЕСТВОТО ТИКВА!!Бла бла благодаря ти Ваше ТИКВЕНО !

22

България ЕС НАТО

преди 7 години

бат Бойко и флотилия ни трябва и НАТО ни трябва защото в противен случай и да имаме газ пак ще купуваме принудително руската газ с най високи цени в света

21

Анонимен

преди 7 години

Боко ако не сложи усмирителни ризки на двамата министри, скоро ще трябва да си стяга багажа за фронта. Едно говори той, друго си знаят те и на срещата през юли ще ни сервират това, което сочи на юг, а не на запад... А отиващият си Прецедент играе на същата струна. Боже, колко далече са изборите наесен!

fallback