Снимка: архив Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов начерта успехите на страната ни пред Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара. Сред тях той посочи ниските данъци, ръста от 3% и усвояването на евросредствата по най-рационалния начин.

Oще по темата
"Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка", каза министър-председателят.

Той се обърна към немския бизнес, че и той се възползва всеки ден от евросредствата в България - чрез пряко участие в обществените поръчки или индиректно във връзка с производството и спедицията.

Борисов заяви още, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране", каза той.

Премиерът коментира и някои от проблемите, пред които е изправена страната ни - бежанската криза и приемането ни в Шенгенското пространство.

По повод отстояването на позиции на България пред Европейския съюз, Борисов обяви: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

Заедно с Борисов гост на Общото събрание на Германо-българската индустриално-търговска камара бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

Приветствие към делегатите отправи и Н. Пр. Детлеф Лингеман, посланик на Федерална република Германия в Република България. На събитието присъстваха и над 100 представители на фирми членове на камарата – български, германски и други чуждестранни компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Васо

преди 7 години

До ognyanz: Какви ги говориш за Албания. Че тя само с морски туризъм ше ни удари в земята. Там бетон по морето няма, освен едни бункери останали от Енвер Ходжа. И те са туристическа атракция. Скоро ше им работим и на тях по нивите, и курортите, както го правим вече по Сърбия. Тези две страни и да влезнат в ЕС пак след тях ще сме, щото имат друга "политическа" класа.

48

naco

преди 7 години

Е,как ще СМОГНЕТЕ другарю/г-н Борисов,след като "работната ръка" получи ЖЪЛТИ СТОТИНКИ,а Вие със СВИТАТА си УСВОИХТЕ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ?! Да,да за МИНАЛИТЕ,НЕСПРЕНИ от Вас ПОРЪЧКИ става дума!!! За тези ПОРЪЧКИ,за които все още не Сте дали ОТЧЕТ пред ОБЩЕСТВОТО,другарю/г-н Борисов!

47

Чочо

преди 7 години

""Магистрали, заводи... Не смогваме с работна ръка!"......... Докато продължава да се толерира политиката за ниски доходи ( заплати) на работещите, не очаквайте нищо по-добро... Всички грамотни и интелегентни ще се махнат и..... тогава олигархичните собственици ще го духат яко....

fallback