Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.

"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи", каза той, цитиран от БНР.

Още по темата

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

"Рекорд за “Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой", коментира той.

В социалната мрежа Facebook той написа: "Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани.Това написа министър-председателят Бойко Борисов в официалния си профил  след като подкрепи почитателите на марка коли в България, които правят опитат да поставят световен рекорд на „Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

Опитът за поставяне на рекорд се извърши на новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София.

"Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората”, пише още премиерът.

Колоната с коли потегли около 11.30 часа. Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила "Форд", които да изминат 3.2 км в колона.

Настоящото най-добро постижение е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите още в началото на седмицата в София са се записали 1500 почитатели на форд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase