Снимка: Булфото, архив
fallback

Министерството на здравеопазването е превело пари за увеличаване на възнагражденията на медицинския персонал на всички болници със спешните приемни отделения. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ.

За увеличаване на заплатите на спешните медици за цялата 2016 г. са предвидени 15 271 200 лв.

Тези суми са изключително и само за повишаване на възнаграждението на медицинския персонал в СПО, подчертават от пресслужбата.

С това министърът на здравеопазването Петър Москов и неговият екип изпълняват поет ангажимент - най-ниското трудово възнаграждение за медицинска сестра в СПО да бъде 900 лв., а за лекар - 1500 лв., допълват от пресслужбата.

Преведената от МЗ сума трябва да бъде изплатена със задна дата от 1 януари т.г., за което директорите на лечебните заведения са ясно информирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

Много ми е интересно как коментар 4,който казва нещо толкова вярно,е събрал толкова много "не харесвам" палчета. :)Искаме всичко, ама ако може да не плащаме. Ревем,че ни ограбват,ама ако някой се докопа до някоя далаверк си казва "какво пък, всички го правят" и започва и той да присвоява. :)А знаете ли,че България е страната с най-много платени дни майчинство в СВЕТА?Или знаете само негативните статистики?Работите в сивия сектов и не плащате осигуровки,много се гордеят от това,а после плачат...

14

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Ела да видиш как масово се работи за по 400-500 лв в прованса.

13

Анонимен

преди 7 години

Те повече пари досега инвестират за допълнителни разходи на парламента - автопарк, канцеларски материали, гориво, всякакви други служебни пари. Изведнъж ще се окаже, че лекарите са по-важни от клоуните в парламента

fallback