Архив: Булфото

Човек може да сподели емоцията си. Така вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева коментира думите на премиера Бойко Борисов, че ако партньорите много го изнервят, току виж се кандидатирал за държавен глава. 

"Да не прекаляват с играта на нерви, защото действително може и да не ми издържат в един момент нервите", обяви министър-председателят в Лондон в отговор на въпрос дали има интерес към "Дондуков" 2.

"За мен важната подкрепа на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и разбира се на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите едни нови избори, ще са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат", заяви още той след срещата си с Дейвид Камерън.

Още по темата

Днес в парламента Кунева не коментира заплахата по същество. Само обясни, че смята, че човек може да сподели емоцията си и "това, че казва, че е напрегнато, е нещо, което единствено премиерът трябва да коментира". 

Според нея е важно в момента политиците да бъдат повече държавници. "Би било повече от полезно да извадим пред скоби неща, за които може да се постигне национално съгласия. Образованието е едно от тях", каза тя. Кунева нареди сред приоритетите и борбата с корупцията.

"Да покажем, че едно дясноцентристко правителство може да бъде успешно и може да изградим национално съгласие по важни теми, е сред много важните неща, които да дадат нова политическа култура в България. Нека да не пропуснем шанса", коментира още тя.

Кунева обясни и че е за единен кандидат за президент на РБ. На въпрос дали има промяна в номинацията на Найден Зеленогорски за държавен глава, тя отвърна, че много харесва качествата на Зеленогорски, но официална номинация в РБ няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase