Снимка: архив, Булфото

Правителственият "Авиоотряд" 28 ще продължи да предлага скромни менюта при полетите с държавните ръководители на борда. Това става ясно от обявена обществена поръчка за кетъринг в самолетите на властта, чиято стойност за цяла година не трябва да надвишава 36 000 лв. с ДДС.

Още по темата

В началото на миналата година се разрази скандал с менюто в "Авиоотряд" 28, в което бяха включени множество кулинарни глезотии като октоподи и папая, а сред напитките имаше шотландско уиски и руска водка.

Тогава бе организиран нов търг с много по-редуциран кетъринг.

Политиката на скромна храна в самолетите на властта се запазва сега и от новия шеф на "Авиоотряд" 28 Тодор Коджейков. Така при полетите на "Ербъс", "Фалкон" и двата хеликоптера МИ-8 ще се сервират плата банички или български сирена и колбаси, сандвичи, тиквички с ориз, зеленчукова лазаня.

Алкохолните напитки остават силно редуцирани, като ще се сервират само български вина и бира.

Широк избор ще има само от безалкохолни, освен газирани напитки, поръчката включва и разнообразни натурални сокове, кафе, чай, вода, пише "Монитор".

Избраната за изпълнител фирма ще трябва да доставя и посудата за еднократна употреба, както и да измива постоянната.

Наред с това ще трябва да допуска НСО на регулярни проверки, за да може гардовете да инспектират какво точно се сервира на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase