Снимка: Булфото, архив
fallback

Макар че и ДПС и ДОСТ искат да се прекрати приемането на поправките в Изборния кодекс, това стана повод за размяна на гневни реплики между депутати от двете политически сили в пленарната зала.

Доскорошният лидер на ДПС, който изпадна в немилост и беше изключен от движението, а след това оглави новата партия ДОСТ Лютви Местан поиска още в началото на извънредното заседание на парламента, да се спрат разискванията по промените в кодекса.

Oще по темата

Според него част от текстовете са не само политическа грешка, ами и престъпление спрямо близо 2 милиона български граждани, които живеят зад граница, които ще бъдат лишени от правото си да гласуват, защото секциите ще се разкриват само в дипломатически представителства.

"Няма логика да се лишат от право на глас тези хора, единственото разумно нещо, което може да направи парламентът е да прекрати разискванията на този кодекс и той да отиде на бунището на националистическите изстъпления", коментира Местан и настоя предстоящите избори за президент да се проведат без да се променя  кодекса.

Дали заради старата кавга, или заради принципите Четин Казак от ДПС му напомни, че когато миналата седмица от ДПС поискаха да отпадне обсъждането на Изборния кодекс от програмата на парламента, депутатите от ДОСТ не бяха в пленарната зала, за да ги подкрепят.

"В петък ДПС със зъби и нокти яростно се противопоставяше и осъждаше тези мракобеснически текстове, но някои колеги от последния ред ги нямаше в зала и след това след след дъжд качулка излизат с декларация", упрекна Четин Казак и се обърна към Местан с поговорката: "Късно е, моме, за китка!".

Въпреки критиките си към Местан и Казак настоя да се прекрати с обсъждането на промените в кодекса, но мнозинството в НС не се съгласи и така депутатите продължиха работата си по приемането на промените в изборното законодателство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

КНСБ

преди 8 години

Местанееее,по-скоро отивай на бунището ти и твоята измислена партия! Каква работа имат хора неживеещи в България да идват и да гласуват тук ?!Ние ще плащаме данъци,ще теглиме немотията, ще се напъваме да оправиме разклатената стойка на майка България,а тия наготово идват и ни определят съдбите и развитието?! Нещо не чувстваш ли,че изпадаш в безтегловно ст?!Твоя милост и преди си беше ***,ама сега хептен през просото я удари ?!На България са нужни хора с българско самосъзнание,а не като теб!

12

анонимен

преди 8 години

след 5 г.я камилата,я камиларя.И пак турците ще гласуват по два пъти,и пак ще лъжат българите,че няма да гласуват.Едно нищо не направиха ГЕРБ като отстъпиха за задължителното гласуване.

11

Анонимен

преди 8 години

Ае, тоя ДОСТ какво прави В ПАРЛАМЕНТА?! Да не би да е имало избори скоро, които съм проспал???

fallback