Снимка: Булфото
fallback

Мустафа Карадайъ е новият лидер на ДПС. Той е избран единодушно от делегатите на Националната конференция на партията.

"С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви след избора си развълнуван Карадайъ. Председателят благодари на почетния председател Ахмед Доган и конференцията за доверието.

Това съобщи партийният пресцентър с информация до медиите. Изборът на новия лидер се проведе на закрито от журналистите заседание.

Oще по темата
В началото форумът бе открит за камерите. Както Dnes.bg писа делегатите посрещнаха с ръкопляскания и на крака почетният лидер на ДПС Ахмед Доган. Той се обърна към тях с кратко слово, но не го изчете лично, а на трибуната от негово име застана евродепутатката Филиз Хюсменова.

Българският етнически модел е уникален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света, обърна се към хората си Доган. Той ги призова да са силни и добронамерени и да не се поддават на езика на омразата.

Днешната конференцията избра и новия Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията.

Форумът мина при засилен интерес.

Делегатите бяха поздравени със слово и от президента на партията на европейските либерали Сър Греъм Уотсън, Ханс Ван Баален, президент на Либералния интернационал и вицепрезидента Робърт Браун. Видеообръщение изпрати и лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верховщат.

Към делегатите се обърнаха и гости от Турция - Кямил Съндър – Генерален секретар на Народно Републиканската партия, Саффет Санджаклъ – депутат от Националистическата народна партия, кмета на Одрин – Реджеб Гюркан, Вефа Салман – кмет на Ялова, който подари и портрет на  Мустафа Кемал Ататюрк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 8 години

Агент сава единодушно назначи новия директор на мафиотската групировка дпс. Сега ще има меден месец в северна корея и в москва на консултации. Хайде хаирлия да е. .......

58

Анонимен

преди 8 години

НОВАТА МЪЖКА СЕКРЕТАРКА НА АГЕНТ САВА- ВСИЧКИ ПОМНИМ КАКВО СЕ СЛУЧВА С МЪЖКИТЕ СЕКРЕТАРКИ- ЕДНАТА ГО НАМЕРИХА САМОУБИТ ПРЕД ВРАТИТЕ НА ДОАН, А ДРУГИЯ СЕ СКРИ В ПОСОЛСТВОТО- ЗАЩО ЛИ?!

57

карабудалЪ

преди 8 години

дЪпЪсЪ уж щеше да става 7 милиона, а Шиши взе, че напусна партия, държава, родина ...

fallback