Снимка: архив Reuters

Почетният председател е единственият, естествен и неосопорим лидер на ДПС. Това се готви да запише ДПС в устава си на партийната конференция, която ще се проведе в неделя.

Така ДПС ще документира черно на бяло, че Ахмед Доган е най-важният човек в партията, става ясно от информация на "168 часа".

Още по темата

Начело вече ще стои т.нар. оперативен председател, но той, както и досега, ще бъде подчинен на Ахмед Доган. Както Dnes.bg писа, това ще бъде Мустафа Карадайъ. Говорител на партията пък ще бъде Четин Казак.

Целта на новите формулировки в устава е да ограничи властта на втория човек в ДПС. Идеята е да се стопира вероятността някой отново да си повярва, че е истинският лидер на партията, и да поиска да формира нова, както направи Лютви Местан, твърдят запознати с партийния живот на движението.

Те припомнят, че Местан дълго време съгласуваше всичките си действия с Доган, докато в един момент не реши да се еманципира. Последва инфарктната сбирка в боянските сараи, след която той бе отстранен от партията.

Интересът към конференцията на ДПС е голям, разказаха още от партията. На форума ще има гости и от чужбина. Сред тях ще бъдат представители на европейските либерали, а от Турция ще дойдат редица депутати.

Медийният интерес също бил голям, акредитираните медии били над 140.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase