Румяна Бъчварова. Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че няма да се откаже от реформата, защото е убедена, че такава промяна в МВР е необходима. Тя декларира, че винаги е имала безпрекословната подкрепа на премиера.

Бъчварова не желае да тълкува ситуацията в личен план. Тя обаче не се отчайва от резултата, защото разбира колко е трудно на всички, които са били в тази система, да я погледнат по друг начин. Бъчварова разбира собствената си мисия в това да се направи нещо по-добро за тази система – да се работи за служителите, така че да бъде по-добре за гражданите.

Бъчварова коментира това след отхвърлянето на законопроекта за промени в закона за МВР във вътрешната комисия на парламента. „Законопроектът бе работен почти година от всички членове на комисията, които бяха с мен, преминал е обществено обсъждане, отразява бележките на всички министри и е подписан от премиера. Това възможно най-голямата прозрачност за закона“, посочи вътрешният министър.

Oще по темата

Запитана какво ще предприеме, ако законопроектът срещне силна парламентарна съпротива, Бъчварова обясни, че ще изчака три месеца, законопроектът ще бъде прегледан и внесен отново. Тя каза, че би приела всички разумни препоръки, които не променят философията на това, което се предлага.

Партията, която не е провела нито една реформа, се опитва да определи кога да се правят реформи и аз не приемам този момент, заяви още Румяна Бъчварова по повод възраженията на левицата по законопроекта. Според нея БСП излиза с политическа съпротива и с тезата за „подходящо време за реформи“, като цели да се даде знак към правителството, че не се одобряват неговите реформи.

Бъчварова очерта постиженията на ведомството си за една година, като подчерта, че идеята е системата да се подреди по начин, по който тя не е работила досега.

„Справяме се изключително добре на границата, поддържаме готовността си за терористична заплаха, ГДБОП работи изключително добре след преструктурирането, полицията е изключително активна, подготвихме реформата в МВР, започнахме нов подход за ограничаване на битовата престъпност“, каза Бъчварова.

„Проверените лица и автомобили се измерват в хиляди. Не използваме символиката с имената, за да има разлика в усилията ни, да не акцентираме върху пи ар елемента и за да можем да си вършим спокойно работата“. Румяна Бъчварова обясни това, запитана за резултатите от провежданата операция срещу показните кортежи и носителите на публична агресия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 8 години

леле колко е погрознела тая гербава бабка.в гроб или се умира или се умира грозен от морална 2нечистоплътност

27

анонимен

преди 8 години

Никога - отказване. С ГЕРБ - докрая на живота.

26

Shower

преди 8 години

Bravo!:-):-):-):-)Mashallah, kadin efendi!:-):-):-):-) Bulgarite sa olimpiiski maistori v chakaneto!:-):-):-) 500 godishnoto chakane na diado Yvan e nenadminat bulgarski rekord!:-):-):-)

fallback