Снимка: БТА
fallback

Нужен е силен политически отговор и ново ниво на взаимодействие и координация между службите. Това коментира от Брюксел президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев по повод на терористичните атаки тази сутрин в белгийската столица.

И аз като всеки нормален човек съм шокиран от десетките невинни жертви и ранени при терористичните атаки в метрото и на летището в белгийската столица, каза Станишев пред БТА. Очевидно е, че терористите неслучайно удрят в Брюксел, в сърцето на Европа, коментира българският евродепутат.

Oще по темата

Според Станишев е нужен силен политически отговор, защото целта на терористите е да всяват разделение.

Необходими били и мерки, и взаимодействие по темата "Сигурност". Не бива да се отказваме от фундаменталните европейски ценности като свобода и демокрация, смята той.

Днес бях в Европейския парламент, има засилени мерки около сградата, сега съм в централата на ПЕС, където трябваше да се състои среща на лидерите на четирите основни политически сили, разказа още той.

Предложили сме и координираме обща позиция по повод на терористичните атаки в Брюксел, добави Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

петтимата от РМС

преди 8 години

При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .

19

Krom

преди 8 години

Сергей? Да не си "загубил" някой секретен доклад до теб, за намеренията им? Само от любопитство. Шокиран си? От какво бре? Тея брадатите и косматите да не ги смяташе за "пионерчета"? Айде, ще го преглътнеш. А и винаги си "добре дошъл" обратно в България. Тук няма да има шок. Благодарение и на теб, сме толкова несретни, че и терористите ни подминават. И, най добре да се скриеш, ПЕС-о главецо.

18

Анонимен

преди 8 години

И този, и всички гнусни евро-***.дер.асти в евроинституциите трябваше да бъдат днес на летището, та да се отървем от тях вкупом. Бактерии а.нални...

fallback