Снимка: архив Булфото

Още преди местните избори ДСБ ядосали ГЕРБ с поведението си, призна шефът на депутатите на най-голямата партия в парламента Цветан Цветанов.

Още по темата

Според него декларацията на ГЕРБ от вчера, с която депутатите поискаха от премиера Бойко Борисов да извади кадрите на тънмосините от властта, след като са опозиция, е била функция на всичко това, което се случва в последните месеци заради поведението на тъмносините.

"По време на местните избори най-остри, хаотични и непоследователни в призивите и посланията си бяха реформаторите и по-специално ДСБ. В цялата кампания ние се стремяхме да сме градивни и в тази посока имаше разбиране от почти всички останали формации участвали в изборите, но заради ДСБ имаше едно натрупване на напрежение в нашите структури и нямаше как да не даде отражение в парламентарната ни група", обясни Цветанов.

За него поведението на ДСБ е арогантно. Цветанов обясни, че предстои среща на депутатите от ГЕРБ и премиера, от която ще излязат с позиция и народните представители ще са плътно зад решението на Бойко Борисов, защото той е техният партиен лидер.

"Ще поставим и темата за позициите, които заемат ДСБ във властта, защото няма как да се обясни и на европейските ни партньори, че сме няколко партии в управляването, но част от тези партии са в опозиция", коментира той.

Шефът на депутатите на ГЕРБ е убеден, че управлението няма да се разклати, ако бъдат извадени от него кадрите на ДСБ.

"Вече месеци ДСБ е в опозиция, а имаме нормален парламентарен живот и правителството работи", мотивира се той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase