Станишев разговаря с Мартин Шулц (л) и Алексис Ципрас (д). Снимка: БТА
fallback

При засилени мерки за сигурност премина в Париж срещата на върха на левите лидери и премиери, организирана от президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Домакин на събитието, което се проведе в Елисейския дворец, беше френският президент Франсоа Оланд, предаде БНР.

Той очерта бежанската криза като най-сериозният проблем пред Европа и заяви, че е време Европа да започне да се държи адекватно и да показва отношение към застрашаващите я събития.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев отбеляза, че подкрепят идеята за много по-ефективна гранична служба на Евросъюза, и заяви, че за да не се превърне в буферна зона за бежанците, България трябва да бъде приета в Шенген.

На срещата на левите лидери в Париж специално беше поканен и гръцкият премиер Алексис Ципрас, който заяви, че с икономически рестрикции в продължение на години не може да се мисли за сигурност на Стария континент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Бай Иван

преди 8 години

Каквото каже Станишев е измама!

13

Наблюдател

преди 8 години

А в " Шенгенската зона" щъкат милион и половина от всички краища на Света без документи! "Страхотна" зона просто "супер"!

12

Анонимен

преди 8 години

А знаете ли, че много от инвеститорите избягват България именно защото не е в Шенген и трябват специални визи за да работят у нас. Това ограничава инвестициите и развитието ни.

fallback