Архив: Булфото
fallback

Депутатът от ДПС Илия Илиев сам си свали имунитета, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска той да остане без защита.

Причината - събрани са доказателства, че Илиев е съучастник при извършването на длъжностно присвояване в особено големи размери.

Oще по темата

В периода 2007 - 2009 г. Илия Илиев е бил общински съветник от ГЕРБ в София, но чрез подставени лица контролирал три търговски дружества - "Розалия ММ" ЕООД, "Енерджи груп 2003" ЕООД и "Строителство и инвестиции" ЕООД.

С тези дружества са били сключени общо четири договора за строителни дейности, които не са били извършени от фирмите, контролирани от Илиев, като изпълнители, а от работници на самите възложители, в резултат на което депутатът е прибрал милиони левове от държавата.

Нали не мислите, че съм си хранил семейството като съм бил овчар, естествено, че съм бил в бизнеса, работил към, коментира днес той.

Илиев добави,че не се притеснява от делото, което най-вероятно ще бъде образувано срещу него, но се чувства обиден.

Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутат съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално, обясни той.

Илиев дори сега обмисля да напусне парламента.

Много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било, отсече той.

"Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8 -10 години. Миналия път ми беше поискан, затова че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава?", заяви още Илия Илиев.

Оказа се, че и евентуална осъдителна присъда не го притеснява.

"Ако съм виновен ще си изтърпя наказанието, ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

този идиЯнец е за доживотен без право... той дърпа конците на в БГ

8

Анонимен

преди 8 години

Един от лобистите и насърчителите на ромските престъпления!

7

Мирослав

преди 8 години

Хората са казали "Око да види, ръка да пипне!" Докато не видя с очите си осъден депутат който лежи в затвора, не вярвам на нито една дума излязла от устата на прокурори, разследващи и т.н. Корупцията я има във всяка една държава, но при нас е от най-ниско до най-високо ниво! Румънците вкараха половината парламент в затвора, а ние обратното - тея дето са за затвора ги вкарваме в парламента с имунитет...

fallback