Снимка: Булфото, архив
fallback

ГЕРБ и БСП се разминаха в обясненията си защо първо одобриха създаването на временна комисия в парламента, която да провери има ли намеса на Турция и Русия във вътрешните ни работи, а след това решиха да преосмислят решението си.

Oще по темата

"Очевидно има намеса на Турция и Русия, но не е работа на българския парламент да я проверява", отсече Методи Андреев от ГЕРБ пред bTV.

Според него, когато Турция и Русия са в добри отношения трябва да сме изключително внимателни, но когато те са в конфликт, както в момента, България не трябва да фаворизира нито едната страна, защото това е опасно.

Андреев настоя, че не може такава чувствителна тема, особено при конфликта между Турция и Русия, да се решава в България.

Когато двама се карат, трети печели, подчерта той и припомни, че географското ни местоположение е такова, че интересите на Русия и Турция се преплитат у нас, а и не само техните.

Според Филип Попов от БСП обаче целта на комисията е да е като червена лампа за изпълнителната власт, която не си върши работата.

"Комисията още не се е събирала, а тя трябва да излезе с някакво обективно решение, за да няма крайности. Сега очевидно управляващите се страхуват да не излезе нещо от тази комисия и то по отношение на Турция", коментира социалистът. 

Андреев смята, че първият минус за нашето национално самочувствие е, че са се обадили от Русия и заради това сега комисията може да не започне работа.

Тодор Попов обаче го призова да не намесва Москва, защото и от турското посолство у нас са реагирали на новината за създаването на комисия и по с критика.

Според него България не може да има лоши отношения с Русия, защото Москва не бива да бъде изолирана.

Андреев обаче беше категоричен, че не бива да си разваляме отношенията и с Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

анонимен

преди 8 години

До Анонимен НЕ САМО ЛА--ЛА--ЛА НО И МНОГОООО---ТРА---ЛА--ЛА

16

Анонимен

преди 8 години

Добро утро.Ако решат и сащ да включат войната е сигурна.

15

Анонимен

преди 8 години

а ти си от ДС като всички дежурни слагачи коментатори

fallback