Снимка: Булфото
fallback

Оставката на ректора на Академията на МВР доц. д-р Бойка Чернева е поискана от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Причините са "несправяне с работата и нарушение на правилника".

Вече има назначен и временно изпълняващ длъжността, съобщи Бъчварова в парламента. Според нея под ръководството на Чернева в Академия е имало системни проблеми и ниско ниво на контрол над обучаващите.

"И вчера курсанти са си позволил нещо, което не си позволят и тези хора, които се определят от кръга на бухалките", отсече Бъчварова.

Освен това Чернева е поискала след приемането на новите поправки в Закона за МВР, според които т. нар. "чантаджии" ще се ползват с по-малко привилегии от работещите на терен, тя да бъде със статут на вторите.

"Има някои хора, които със сигурност биха имали по-голямо самочувствие, ако ползват повече привилегии, но условията при които работят и качествата, които притежават не отговарят на тези изисквания. Не може да има изключения", отсече МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Abe Rumenke i ti ne se Spravi6 Ama Boiko te Darji

11

УУУУ...

преди 8 години

А Г-ЖА БЪЧВАРОВА СПРАВЯ ЛИ СЕ????????????? НЕ!!!!! ДАЙТЕ ДА Я УВОЛНИМ НО КАК???? ТЯ Е ЗАЩИТЕНА ОТ ДРУГ КОЙТО СЪЩО НЕ СЕ СПРАВЯ ЗАЩОТО ВСЕ НЯКОЙ МУ Е ВИНОВЕН КОЙ БЕШЕ ТОЙ ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ СЕТЯ ЗА ИМЕТО МУ САМО СНИМКИ ПО......БГ И ПО ТЕЛЕВИЗИИ И ДОСТА НИ ИДВА В ПОВЕЧЕ НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ .....

10

Анонимен

преди 8 години

Браво Бъчварова, браво !Престъпността намалявала - ми да, виждаме го всеки ден - побоища, изнасилвания, обири, убийства.Сега пък и милиционерите ти започнаха да гърмят по улиците. ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

fallback