Снимка: Булфото, архив
fallback

След като и до момента няма официално потвърждения на турските власти, че има наложена забрана на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и неговия депутат Делян Пеевски за влизане в южната ни съседка, в парламента
вече има предложение за създаване на временна комисия, която да проучи случая.

Oще по темата

Идеята е на ДПС и е подкрепена от общо 72-ма народни представители, в това число и от други политически сили.

Точното предложение е да се създаде Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната ни политика, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Според депутатите създаването на подобна комисия се налага поради разгласените през последните седмици в публичното пространство твърдения за намеса на официални представители на Турция във вътрешнополитическия живот на страната ни.

Освен това упорито се разпространяват твърдения, че определени български политически партии системно прокарват интересите на Русия и са се поставили в услуга на тази държава.

"Тези твърдения с основание будят тревога сред българското общество и поставят сериозни въпроси, свързани с националната сигурност, суверенитета и независимостта на вътрешната политика на Република България", се казва в мотивите на вносителите на предложението за създаването на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

РВ

преди 8 години

А кога случая ще влезне в прокуратурата и после в затвора?

9

Анонимен

преди 8 години

Нема такава даржава.

8

tih velikan 681

преди 8 години

Machkai Boiko!!!!

fallback