Снимка: Булфото, архив
fallback

Реформаторският блок номинира Меглена Кунева да поеме овакантения пост на министър на образованието. Друга номинация на Изпълнителния съвет на РБ не е разглеждана.

Oще по темата

ДСБ не са участвали в гласуването на номинацията с мотива, че те са заявили, че са в опозиция.

Поне до сряда титуляр остава проф. Тодор Танев, а кандидатурата на Кунева ще бъде гласувана в парламента в сряда.

Самата Меглена Кунева е дала съгласието си да поеме образователното министерство.

"Благодаря на колегите от Реформаторския блок, че бяха единни в мнението си. Винаги предлагаме решение, когато има нужда такива", бе лаконична номинираната за министър.

Аз си отивам, но няма да подпиша оставката си, няма аргументи. Каквото искат от мен ще го направя, заяви проф. Танев пред БНТ.

Той изтъкна, че никога не е имал подкрепа на нито една политическа партия.

Премиерът Бойко Борисов каза, че ще сменя министри при всяко едно съмнение за начина, по който се справят със задачите си и това е негов стил, обясни по-рано днес вицепремиерът Румяна Бъчварова коментира рокадата в образованието.

По думите й смяната на министрите е политическа технология, която гарантира изпълнението на програмата на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Мина

преди 8 години

Ето до къде я докарахме, некадърници да ни управляват, да няма честен и почтен министър да сложат в образованието. Кунева не става за този много важен пост, не е за нея ще съсипе образованието и още от сега е пътник. Обществото ще ескалира, смяната на министър няма да оправи проблема в образованието, а ще го задълбочи. Важно е, кой и защо е приет този нов закон в образованието, кой диктува и кой пише този закон и нали народното събрание прие този закон, закон за унищожаване на българското.

136

Анонимен

преди 8 години

Ужас, тези реформатори от ден на ден отвращават все повече хората. Мадам Йес освен да съсипе образованието на бъдещите поколения, няма какво друго да направи. Не завиждам на Бойко, който е в крайно неприятна ситуация с тези шизофреници реформаторите...

135

Анонимен

преди 8 години

За тази в момента,надали биха гласували повече от 200 човека в цяла България,Тикваров я прави министър,ай сик тир!

fallback