Размяна на подаръци. Снимка: Facebook
fallback

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между Унгария и България ще обсъдят в София премиерите Бойко Борисов и Виктор Орбан.

Oще по темата
Сред акцентите в разговора се очаква да бъдат още въпроси от европейския дневен ред и справянето с бежанската криза.

При посещението си в Словения миналата седмица Орбан призова България и Македония да издигнат ограда по границата с Гърция, за да спрат притока на мигранти. Според него, европейските страни трябва на всяка цена да защитават външните граници, за да се запази свободата на движение в рамките на Европейския съюз.

Унгарският външен министър Петер Сиярто, чието посещение у нас предшестваше това на Орбан, подчерта пред БНР, че истинското решение за овладяване на кризата с бежанците в рамките на Европейския съюз е в граничния контрол:

Ако не можеш да защитиш границите си, тогава губиш поне част от своя суверенитет. Ако не можем да си върнем нашия капацитет и способности да регулираме притока на нелегални имигранти, тогава ще сме беззащитни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Бг

преди 8 години

Борисов го сравнявам с евреина лазар коен предателя на търново жидов гроб за бойко

20

23

преди 8 години

ИСКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ,ЧЕ МНОГО МЕ ИНТЕРЕСУВА И СЪН НЕ МЕ ЛОВИ. КОЙ АМЕРИКАНСКИ ИЛИ НАТОВСКИ 'МИРОТВОРЕЦ" ЩЕ СИ ИЗПОТРОШИ КРАКАТА ДА ДОЙДЕ СЛЕД ОРБАН..ДА НИ НАБИЕ КАНЧОЦИТЕ.

19

Анонимен

преди 8 години

До Българин Ти спомняш ли си какво образование има Станишев? По-образован ли е от Борисов? Ходил ли е Станишев в казармата и ако не защо?

fallback