Снимка: архив, Булфото
fallback

От събитията, които наблюдаваме през последните няколко седмици, можем да предположим, че действително има умисъл в създаването на подобни напрежения, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ в отговор на въпрос дали смята, че има конспирация, която се стреми да разклати правителството.

"В голямата си част е повторение на това, което се случи през февруари 2013 г.", добави той.

Oще по темата

Както и Dnes.bg писа, в МВР е имало информация, че на 28 януари ще има протести, които ще целят свалянето на правителството. Имало е плащания към футболни агитки, които да внесат напрежение. Ситуацията коментира и Бойко Борисов, обяснявайки, че мафията има нужда от това да няма правителство.

Според Цветанов, юнският доклад от 2012 година отдели България от Румъния, и България получи най-позитивния си доклад.

"За България следващия доклад трябваше да бъде след 18 месеца, а за Румъния трябваше да бъде на всеки 6 месеца, за да могат да подобрят съдебната си система. 2013 година знаете, че имаше политическа нестабилност. Имаше 2 служебни кабинета, за определен период от време нямаше парламент, в който да се приемат съответните закони. От първите доклади, които излязоха от есента на 2013 г., започнаха реалните проблеми и всички ние трябва да обединим усилия и да ги изчистим", коментира  още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той обясни, че е изключително удовлетворен от обективната оценка, която се дава в сегашния европейски доклад, защото българският парламент този път не е в основата и фокуса на критиките.

"Българският парламент успя да избере главен инспектор. Знаете, че 3 парламента не бяха достатъчни да се избере. Също така конституционните промени показаха едно действително сериозно парламентарно мнозинство, което показа ясна политическа воля на всички парламентарно представени групи за реформите, които са задължителни. Имаме определен дефицит на доверие в някои от органите в съдебната власт и това е ВСС. Фокусът на този доклад опира точно към тази част от съдебната система", посочи Цветанов.

Вотът на недоверие, който ще бъде внесен за здравеопазването, не притеснява Цветанов и ГЕРБ.

"Разбира се в един подобен дебат може би ще бъдат представени и слаби моменти в сектора здравеопазване в сегашното управление, но не бива да се възприеме като провал", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Гацо Бацо

преди 8 години

Знаеш ли колко ни дреме за докладите ? Почти толкова ,колкото на вас за народа ! Като докладите са най-критични към съд.система оти заплатите им са най-високи ! Защо само на полицаите удововлетворихте исканията ? Отговора е толкова лесен !И двете институции вазе пазят !

114

Плачковци

преди 8 години

А Баце и СВИНАРИТЕ с камионските прасета готови ли са за КОНТРА.....

113

Анонимен

преди 8 години

Тя мафията е във властта. За какво им е на мафиотите да си режат клона, на който са седнали? Изпълнителна власт, следствие прокуратура и съд са под контрол. За чий им е да клатят? Освен ако бат Бойко не е направил на баш мафиозо и е решил да мачка всичко, което не му се подчинява. Е, тогава битката си е между вас, но във всеки случай МАФИЯТА СТЕ ВИЕ, г-н Цветанов (политиците като цяло, не само ГЕРБ).

fallback