Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът Меглена Кунева призова членовете на ВСС да подадат оставки, като заяви, че органът вече е загубил репутацията си.

Oще по темата

Според нея обаче е важно, ако това се случи, да се има предвид, че след около три месеца се очаква нов Закон за съдебната власт, в който са заложени нови правила за избор на членове на Съвета, предаде БТА.

Попитана дали всички членове на ВСС трябва да подадат оставки, Кунева отговори, че това е решение на всеки един от кадровиците, но на тяхно място тя би се оттеглила, за да запази своята репутация.

Изявлението на Кунева идва след скандалите отпреди дни.

На заседание на висшите магистрати, на което се обсъждаше аферата "Яневагейт", до премиера Бойко Борисов беше изпратено съобщение за това какво се случва вътре в залата.

Борисов го препрати до шефа на ВКС Лозан Панов, който пък го огласи публично, последва и светкавично идване на Борисов във ВСС.

Впоследствие 13 от членовете на ВСС гласуваха да прекратят мандата на Соня Найденова като представляващ Съвета и я замениха с Димитър Узунов.

Това отново предизвика скандал, защото името на Димитър Узунов присъства в редица медиини публикации във връзка с SMS-скандала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

е

преди 8 години

Кунева сънува "розови съница". Как тези "честни и достойни магистрати", ще напуснат? Това може да стане само по божията воля, но и той не ги иска.

13

Анонимен

преди 8 години

АБЕ ТАЗИ КОГАТО НЕ СИ ПОКАЗВА ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ МУЦУНАТА КАКВО РАБОТИ?

12

Край

преди 8 години

Един е прав- оставка на целия политически елит. Това се прави само с МОЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент. След 1-2 мандата един от муцуните нямаа остане. Обаче тези избори са ви забранени. Може да избирате по листи - Лъчо Мозъка или Баракова, Бареков или Яне или Владо Кузов. Мажоритарните избори са за осъзнат народ не за племе.

fallback